Чай з листя малини: від чого допомагає і як заварювати
Малина має справді унікальні властивості
Заготовлена будь-яким способом малина в зимовий період користується особливою популярністю, адже ягода знайома своїми корисними властивостями в боротьбі з простудними захворюваннями, та й не тільки.
Листя малини містять у собі багато вітамінів та мінералів, а найбільше в них магнію, кальцію і заліза. Зазвичай завдяки малиновому чаю можна послабити симптоми або навіть повністю вилікувати наступні захворювання: застуду, грип, розлад шлунку, печію, депресію, шкірні захворювання, ожиріння та біль у суглобах.
Настій з листя малини також володіє протираковими властивостями. Дослідники провели експеримент на тваринах, який підтвердив, що малина має потенційний протипухлинний ефект. Ферулова кислота і бета-ситостерол, які входят до її складу пригнічують ріст різних видів пухлини.
Для того, щоб заварити чай з малини візьміть 1 ст. л. листя або маленьких гілочок і залити їх 250 мл окропу, потім заварювати протягом 20 хвилин. До чаю можна додати ложечку меду, щоб зробити смак трохи солодшим. Також листя малини можна заварювати, як звичайний чай.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, який чай допомагає запустити процеси схуднення.