Названо продукти, які треба замочувати перед вживанням

В організмі людини немає ферментів для перетравлення фітинової кислоти

Багато хто знає, що горіхи, насіння, зернові та бобові – щедрі джерела білка і корисних жирів. Проте не всім відомо, що перед вживанням їх потрібно активізувати.

У складі цих продуктів міститься фітинова кислота - це головне сховище фосфору в рослинних тканинах, особливо в оболонці злакових та іншого насіння. Але також ця речовина істотно знижує поглинання організмом заліза, кальцію, цинку, магнію та натрію.

Згідно з нормами, вміст фітинової кислоти в їжі не повинен перевищувати 400 мг у день.

Найбільше цього компоненту знаходиться в бразильському горісі (1 719 мг на 100 г сухої ваги), мигдалі (1 400 мг), волоському горісі (982 мг), фундуку (1000 мг).

Для того, щоб очистити горіхи, злаки та інші продукти від фітинової кислоти необхідно їх активізувати - залити чистою фільтрованою водою. Час замочування залежить від виду горіха, наприклад, мигдаль – 12 годин, фундук і волоський горіх – 8 годин.

Однак, активізація підходить тільки для тих продуктів, які не пройшли термічну обробку.

Нагадаємо, що щоденне вживання волоських горіхів здатне запобігти проблемам з серцем і травною системою, а також уникнути старечого слабоумства.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в раціоні людини обов'язково повинні бути горіхи, серед яких мигдаль, його користь для здоров'я неодноразово підтверджувалася різними дослідженнями.