logo_ukra

Coinspot 04.12.2020

BTC/USD

19372.62

ETH/USD

613.18

LTC/USD

88.54

НБУ 04.12.2020

USD/UAH

28.66

EUR/UAH

34.61

RUB/UAH

0.40

comment

Рубрики

comment

МЕНЮ

Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо продукти, які треба замочувати перед вживанням
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо продукти, які треба замочувати перед вживанням

В організмі людини немає ферментів для перетравлення фітинової кислоти

26 вересня 2019, 10:45 comments6823
Названо продукти, які треба замочувати перед вживанням

Багато хто знає, що горіхи, насіння, зернові та бобові – щедрі джерела білка і корисних жирів. Проте не всім відомо, що перед вживанням їх потрібно активізувати.

У складі цих продуктів міститься фітинова кислота — це головне сховище фосфору в рослинних тканинах, особливо в оболонці злакових та іншого насіння. Але також ця речовина істотно знижує поглинання організмом заліза, кальцію, цинку, магнію та натрію.

Згідно з нормами, вміст фітинової кислоти в їжі не повинен перевищувати 400 мг у день.

Найбільше цього компоненту знаходиться в бразильському горісі (1 719 мг на 100 г сухої ваги), мигдалі (1 400 мг), волоському горісі (982 мг), фундуку (1000 мг).

Для того, щоб очистити горіхи, злаки та інші продукти від фітинової кислоти необхідно їх активізувати — залити чистою фільтрованою водою. Час замочування залежить від виду горіха, наприклад, мигдаль – 12 годин, фундук і волоський горіх – 8 годин.

Однак, активізація підходить тільки для тих продуктів, які не пройшли термічну обробку.

Нагадаємо, що щоденне вживання волоських горіхів здатне запобігти проблемам з серцем і травною системою, а також уникнути старечого слабоумства.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в раціоні людини обов'язково повинні бути горіхи, серед яких мигдаль, його користь для здоров'я неодноразово підтверджувалася різними дослідженнями.


Читайте Комментарии в Google News

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів

Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!