Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Британські наукові фахівці прийшли до висновку, що вживання невеликих доз червоного вина надає позитивний вплив на мікрофлору кишечника людини.
"Хоча ми вже давно знаємо про надзвичайну користь червоного вина для здоров'я серця, наше дослідження показує, що помірне споживання червоного вина пов'язане з більш різноманітною і більш здоровою мікрофлорою кишечника", — пояснила перший автор роботи доктор Керолайн Ле Рой.
Вчені пояснюють такий ефект тим, що цей напій багатий поліфенолами — захисними хімічними речовинами, які містяться в овочах і фруктах і мають властивості антиоксидантів.
Крім цього, червоне вино сприяє зниженню рівня "поганого" холестерину в крові та підтримці нормальної ваги. Як підкреслює Ле Рой, зловживати спиртним не варто, досить випивати всього один келих червоного вина раз в два тижні. Цього цілком достатньо, аби побачити позитивний ефект.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як розпізнати підроблене вино.
Новини партнерів
Новини