Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Продукти, які ні в якому разі не можна заморожувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти, які ні в якому разі не можна заморожувати

Не вся їжа здатна витримати вплив екстремального холоду

2 жовтня 2019, 14:55 comments4641
Поділіться публікацією:
Продукти, які ні в якому разі не можна заморожувати

Існують продукти, які не можна класти в морозильну камеру навіть у найсильнішу спеку. Це призводить до їх псування, а також до харчових отруєнь. Щоб уникнути цього, ознайомтеся з цим списком.

Яйця

Категорично не слід зберігати яйця в морозильній камері. По-перше, рідина всередині яйця може замерзнути, що призведе до тріщин шкаралупи і, як наслідок, до небажаних бактерій, які можуть пройти скрізь шкаралупу і потрапити всередину. По-друге, навіть якщо така неприємність не станеться, яйце в будь-якому разі стане грубіше і неприємним на смак.

Водомісткі продукти

Тримайте продукти, які містять у собі багато води, подалі від морозильної камери, особливо в тому випадку, якщо перед вживанням ви збираєтеся їх розморожувати. Вони втрачають свою форму і смак.

Молочні продукти

Улюблені нами йогурти, молоко, кефір, сметана та м'які сири повинні уникнути долі бути в морозильнику. Вони обов'язково згорнуться і стануть непридатні до вживання. Це цілком може загрожувати харчовим отруєнням.

Зелень

Будь-які салати та зелень перетворяться в коричневу гниль після розморожування, навіть якщо в морозильній камері вони виглядали як "живі". Різка зміна температури призводить до того, що трави темніють і втрачають природну текстуру.

Смажені продукти

Такі продукти не можна не тільки заморожувати, а й взагалі включати у свій раціон. Але це рішення кожен приймає сам. У всякому разі після заморозки є ризик отруїтися смаженою їжею. Причина, по якій багато хто цього не усвідомлює, — міф про те, що заморозка вбиває бактерії. Цей процес дійсно зупиняє активність мікроорганізмів, але після розморожування вони починають жити з новими силами.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які продукти необхідно замочувати перед вживанням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!