Овочі та фрукти, які не дадуть погладшати взимку

Взимку запас вітамінів в організмі стрімко виснажується

Осінньо-зимовий період – справжній стрес для нашого організму та імунітету. Нам стає холодно, незатишно і ми підсвідомо намагаємося зігрітися всіма можливими способами, один з яких - смачно і ситно поїсти.

Однак, існують продукти, які містять в собі багато клітковини, вітамінів і парадоксально мало калорій. Завдяки таким продуктам можна смачно поїсти, не набравши зайвих кілограмів.

Цитрусові. Незважаючи на те, що зима не балує нас фруктовим достатком, не забувайте включати в свій раціон цитрусові – лимон, апельсин та грейпфрут. Вони допоможуть заповнити дефіцит вітамінів і тим самим зміцнити здоров'я. Для різноманітності цитрусові можна додавати в десерти і другі страви.

Брюссельська капуста. Хрестоцвіті овочі є беззаперечними лідерами зимового раціону. У них міститься багато клітковини, заліза, фосфору, вітаміну С і практично немає калорій. Крім того, що капуста дуже смачна, готується вона швидко і просто.

Кабачки. В осінньо-зимовий раціон необхідно включити кабачки, багаті вітамінами А, В, С, а також калієм, магнієм і фосфором. Цей овоч вважається ідеальним для схуднення через низький вміст калорій, тому стане чудовим доповненням до пасти, омлету або мясних блюд.

Гранат. Практично всі професійні спортсмени їдять зерна граната до і після тренувань. Його можна зробити частиною сніданку, додавши в вівсянку, або ласувати їм замість десерту – в гранаті досить багато цукрів, але мало калорій.

Фенхель. Цей овоч припаде до смаку всім, хто любить лакричні цукерки. Фенхель можна вживати у свіжому вигляді, додаючи його в салати, а також супи та другі страви. Завдяки йому в організмі прискорюються обмінні процеси, знижується апетит і зменшується тяга до солодкого.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що за допомогою знежиреного молока можна в два рази прискорити процес схуднення.