Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо продукти, які не потрібно мити перед приготуванням
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо продукти, які не потрібно мити перед приготуванням

Готувати продукти треба правильно та послідовно

9 жовтня 2019, 09:40 comments8316
Поділіться публікацією:
Названо продукти, які не потрібно мити перед приготуванням

Всіх з дитинства вчили правилу, що перш, ніж з'їсти якийсь продукт, його необхідно ретельно помити. Але існує ряд продуктів, які категорично не рекомендується промивати перед готуванням, щоб не завдати ще більшої шкоди здоров'ю.

Давайте розберемося, яким продуктам, принесеним на кухню протипоказана водна процедура і в чому причина.

Яйця

Якщо ви купили яйця в магазині і побоюєтеся сальмонели, яка може жити на яєчній шкаралупі – миття продукту не найкраща ідея. Справа в тому, що на птахофабриках яйця обробляють спеціальною речовиною, яка служить захисною плівкою від різних бактерій. При контакті з водою ця плівка частково руйнується, а частково потрапляє всередину яйця, на руки, раковину і посуд. При змиванні цієї плівки шкідливі мікроорганізми зможуть без проблем проникнути всередину, і невідомо, якими наслідками це обернеться для здоров'я.

М'ясо

Майже кожна господиня, принісши додому м'ясо із супермаркета, намагається ретельно вимити його від усіх небезпечних бактерій. Здавалося б, у цій процедурі немає нічого дивного і протиприродного. Однак, мити м'ясо перед приготуванням категорично не можна із-за того, що бактерії з краплями води поширюються по всій поверхні кухні та потрапляють на шкіру рук. Мікроорганізми можуть осісти на інші продукти або на посуд, з якого ви їсте і стати причиною харчового отруєння.

Пам'ятайте, що під час приготування м'ясо пройде термообробку і всі бактерії загинуть при високій температурі, тому промивати сире м'ясо немає сенсу.

Гриби

Перед приготуванням гриби можна промити під проточною водою і висушити паперовим рушником, але категорично не можна надовго залишати їх у воді. Відомо, що гриби дуже добре вбирають вологу, після чого стають пухкими, водянистими, втрачають свою пружність і смак.

А от фрукти та овочі перед вживанням обов'язково потрібно помити, також, як і горіхи, сухофрукти, рис і боби.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти повинні бути в раціоні кожного чоловіка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!