Рубрики
МЕНЮ
Ростопира Наталья
Вчені з'ясували, на скільки їжа, що впала на підлогу, безпечна для людського організму. Про це повідомляє журнал Applied and Environmental Microbiology.
Відзначається, що кількість шкідливих мікроорганізмів безпосередньо залежить від того, наскільки довго їжа лежала на підлозі. Як виявилося, достатньо п'яти секунд, щоб їжа заразилася бактеріями, що викликають харчовий розлад.
Їжа, яку ви підняли з підлоги і з'їли, загрожує вам сальмонелою і кишковою паличкою, відзначають медики. До симптомів кишкової інфекції відносять нудоту, блювання, частий водянистий стілець, зневоднення, біль у животі, слабкість і головний біль.
Так, дослідники встановили, що швидше всього заражаються вологі і соковиті продукти, а от на продукти з щільною структурою чіпляється найменше бактерій.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені розповіли, як гамбургери шкодять інтимногму життю чоловіків.
Новини партнерів
Новини