Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Для багатьох людей ранок починається з вівсяної каші, яка обволікає слизову шлунка, нормалізує його роботу. Але не все так безхмарно. Лікарі стверджують: постійно їсти вівсянку на сніданок шкідливо і навіть небезпечно для здоров'я.
Справжня "правильна" вівсянка, яка не містить підсилювачів смаку і великої кількості цукру, сприятливо впливає на організм. У ній містяться корисні речовини і мікроелементи: клітковина, кальцій, калій та вітаміни А, В, Е.
Завдяки клітковині нормалізується процес травлення, відбувається виведення токсинів і канцерогенів з організму. Крім цього, клітковина допомагає зміцнити імунну систему людини, знижуючи рівень "поганого" холестерину і цукру в крові.
Але в будь-вівсяних пластівцях або крупі міститься фітинова кислота, вона пригнічує роботу травних ферментів і перешкоджає ефективному засвоєнню їжі. Особливо велика шкода цієї кислоти полягає в тому, що вона вимиває кальцій з кісткової тканини.
Дієтологи стверджують, що у вівсянці мало білка, який необхідний людині після пробудження. Тому її краще вживати на другий сніданок або поєднувати її з сиром або омлетом.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вівсяна каша може замінити пробіотики.
Новини партнерів
Новини