Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Японські
вчені провели багаторічний експеримент і прийшли до висновку, що часте
вживання ламінарії сприятливо впливає на організм людини, зокрема,
на серце і судини.
В
дослідженні, яке тривало 20 років, експерти спостерігали за станом
здоров'я 86 тис. осіб у віці від 40 до 69 років на території всієї країни. Серед
учасників були ті, хто систематично вживав в їжу морську капусту і ті,
хто повністю виключив її з свого раціону.
Вчені
з Японії стверджують, що у складі ламінарії є безліч корисних речовин і
вітамінів: аскорбінова кислота, фосфор, йод, вітамін А, В, Е і D. Білки і волокна, які містяться у продукті позитивно впливають на травлення, знижують
артеріальний тиск і регулюють водно-сольовий баланс.
Крім
цього, морська капуста містить речовини, завдяки яким токсини, солі
важких металів та інші небезпечні для здоров'я компоненти активно виводяться з
організму.
Ламінарія
також багата сполуками, які нормалізують згортання крові,
запобігаючи розвитку сильних кровотеч і утворенню тромбів.
В
результаті експерименту з'ясувалося, що при частому вживанні морської капусти
в їжу знижується ризик серцево-судинних захворювань. Так, серед всіх
участників тільки у менше 2% людей виявили ішемічну хворобу серця.
Дослідники
відзначають, що позитивний ефект від продукту залежить не від кількості, а від
систематичності вживання. Необхідно їсти морську капусту часто, але не
великими дозами.
Раніше
видання "Коментарі" повідомляло, що морська капуста є хорошим джерелом кальцію, тому рекомендується людям, які не вживають молочні продукти.
Новини партнерів
Новини