Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики розповіли про користь морської капусти для серця
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики розповіли про користь морської капусти для серця

У складі продукту є білки і волокна, які поліпшують обмін речовин

18 жовтня 2019, 10:50 comments7641
Поділіться публікацією:
Медики розповіли про користь морської капусти для серця

Японські вчені провели багаторічний експеримент і прийшли до висновку, що часте вживання ламінарії сприятливо впливає на організм людини, зокрема, на серце і судини.

В дослідженні, яке тривало 20 років, експерти спостерігали за станом здоров'я 86 тис. осіб у віці від 40 до 69 років на території всієї країни. Серед учасників були ті, хто систематично вживав в їжу морську капусту і ті, хто повністю виключив її з свого раціону.

Вчені з Японії стверджують, що у складі ламінарії є безліч корисних речовин і вітамінів: аскорбінова кислота, фосфор, йод, вітамін А, В, Е і D.  Білки і волокна, які містяться у продукті позитивно впливають на травлення, знижують артеріальний тиск і регулюють водно-сольовий баланс.

Крім цього, морська капуста містить речовини, завдяки яким токсини, солі важких металів та інші небезпечні для здоров'я компоненти активно виводяться з організму.

Ламінарія також багата сполуками, які нормалізують згортання крові, запобігаючи розвитку сильних кровотеч і утворенню тромбів.

В результаті експерименту з'ясувалося, що при частому вживанні морської капусти в їжу знижується ризик серцево-судинних захворювань. Так, серед всіх участників тільки у менше 2% людей виявили ішемічну хворобу серця.

Дослідники відзначають, що позитивний ефект від продукту залежить не від кількості, а від систематичності вживання. Необхідно їсти морську капусту часто, але не великими дозами.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що морська капуста є хорошим джерелом кальцію, тому рекомендується людям, які не вживають молочні продукти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!