Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені довели несподівану користь картоплі для спортсменів
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені довели несподівану користь картоплі для спортсменів

Це вигідне джерело вуглеводів і поживних речовин

22 жовтня 2019, 11:50 comments4208
Поділіться публікацією:
Вчені довели несподівану користь картоплі для спортсменів

Американські вчені провели дослідження, результати якого підтвердили, що картопляне пюре підвищує витривалість організму, а отже допомагає спортсменам більш ефективно виконувати фізнагрузки.

Для участі в експерименті запросили 12 досвідчених велосипедистів, яким необхідно було здійснити 120-хвилинний велопробіг. Під час дослідження добровольців розділили на три групи: перша група споживала тільки воду, друга – (енергетичний) вуглеводний гель, третя – еквівалентну кількість вуглеводів, отриманих з картоплі.

В учасників пробігу відстежували рівень глюкози в крові, температуру тіла, інтенсивність вправ і шлунково-кишкові процеси.

Результати експерименту здивували, адже між показаннями другої і третьої групи не було суттєвої різниці, а значить картопля має таку ж дію, як і вуглеводні гелі. Учасники цих груп продемонстрували високі показники витривалості, порівняно з тими, хто вживав одну лише воду.

Але при цьому, велосипедисти з третьої групи мали проблеми з кишково-шлунковим трактом, зокрема, скаржилися на здуття живота та біль.

Відомо, що картопля — це вигідне джерело вуглеводів та поживних речовин, вона містить вітаміни B1, PP, B5, B6, C, а також багата на калій, магній, фосфор, залізо та цинк.

Сполуки, які присутні в овочі грають важливу роль у правильному функціонуванні всіх систем. Вони сприяють зниженню артеріального тиску і допомагають видалити зайву воду з організму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що картопля здатна нормалізувати роботу серця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!