Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти збільшують тривалість життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти збільшують тривалість життя

Їх важливі компоненти зміцнюють імунну систему організму

24 жовтня 2019, 09:55 comments4440
Поділіться публікацією:
Які продукти збільшують тривалість життя

Американські вчені провели масштабне дослідження, метою якого було з'ясувати, чи можуть морепродукти впливати на тривалість життя.

В експерименті, який тривав на протязі 16 років, взяли участь близько трьох тисяч осіб у віці від 65 років. Їх розділили на дві групи, одна з яких любила морепродукти і систематично вживала їх, а друга дуже рідко включала їх в свій раціон або зовсім відмовлялася від таких делікатесів.

За станом здоров'я добровольців спостерігала група вчених, які періодично брали у них показники артеріального тиску, аналізи крові та інші процедури.

Результати експерименту довели, що у людей, які вживали морепродукти хоча б раз в тиждень, тривалість життя збільшувалася на два роки, а ризик розвитку інфарктів, інсультів та інших серцевих проблем знижувався на 30%.

Вчені стверджують, що такі продукти містять в собі високу кількість омега-3 жирних кислот, вітаміни А, D, Е, а також йод, селен, кальцій і цинк. Всі ці елементи сприятливо впливають на стан здоров'я, зокрема, знижують рівень "поганого" холестерину в крові, захищають від гіпертонії, зміцнюють імунітет і знижують сприйнятливість до депресії.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які морепродукти сприяють втраті ваги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!