Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Американські вчені провели масштабне дослідження, метою якого було з'ясувати, чи можуть морепродукти впливати на тривалість життя.
В експерименті, який тривав на протязі 16 років, взяли участь близько трьох тисяч осіб у віці від 65 років. Їх розділили на дві групи, одна з яких любила морепродукти і систематично вживала їх, а друга дуже рідко включала їх в свій раціон або зовсім відмовлялася від таких делікатесів.
За станом здоров'я добровольців спостерігала група вчених, які періодично брали у них показники артеріального тиску, аналізи крові та інші процедури.
Результати експерименту довели, що у людей, які вживали морепродукти хоча б раз в тиждень, тривалість життя збільшувалася на два роки, а ризик розвитку інфарктів, інсультів та інших серцевих проблем знижувався на 30%.
Вчені стверджують, що такі продукти містять в собі високу кількість омега-3 жирних кислот, вітаміни А, D, Е, а також йод, селен, кальцій і цинк. Всі ці елементи сприятливо впливають на стан здоров'я, зокрема, знижують рівень "поганого" холестерину в крові, захищають від гіпертонії, зміцнюють імунітет і знижують сприйнятливість до депресії.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які морепродукти сприяють втраті ваги.
Новини партнерів
Новини