Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики визначили дієту, яка «вбиває» кишечник
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики визначили дієту, яка «вбиває» кишечник

Правильне харчування і дієта – це зовсім не тотожні поняття

24 жовтня 2019, 13:50 comments4654
Поділіться публікацією:
Медики визначили дієту, яка «вбиває» кишечник

Мода буває не тільки на сукні та сумки, але і на дієти. Зараз все більша кількість знаменитостей популяризує сокові дієти, тому багато людей активно використовують їх у боротьбі із зайвими кілограмами.

Британські експерти в області здорового харчування вирішили з'ясувати, наскільки така методика схуднення ефективна і безпечна. Результати їх дослідження шокували, адже сокові дієти не просто негативно впливають на стан організму, вони здатні викликати ряд серйозних захворювань.

В першу чергу, це стосується шлунково-кишкового тракту, який є не тільки органом травлення, але і важливою ланкою імунітету. Цитрусові соки у великій кількості підвищують кислотність шлунка, провокують появу печії і напади болю. Щоденне вживання однієї склянки соку натщесерце протягом 1-2 тижнів може призвести до гастриту, виразки або панкреатиту, а також викликати діарею та здуття.

Велику небезпеку для кишечника становлять кислі соки (з селери, апельсина, яблука), тому їх категорично не можна пити на голодний шлунок.

Експерти також відзначили, що сокова дієта не містить білка, який необхідний організму для будівництва здорових імунних клітин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка дієта визнана найбільш корисною для серця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!