Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як правильно розрахувати свою добову норму води
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно розрахувати свою добову норму води

Для кожної людини рекомендована доза різна

29 жовтня 2019, 17:50 comments5044
Поділіться публікацією:
Як правильно розрахувати свою добову норму води

Всім відомо, що людина на 60-80% складається з води. І щоб організм перебував в тонусі, за твердженням західних вчених, йому потрібно близько 1,5-2 л води в день. Треба сказати, сьогодні все ще спірне питання: скільки саме рідини потрібно людині?

Відома спортсменка, фітнес-тренер і ведуча шоу "Зважені та щасливі" Аніта Луценко поділилася формулою, яка дозволяє розрахувати необхідну добову норму рідини, залежно від маси тіла людини.

"Щоб вирахувати свою норму води, помножте 40 мл на свою вагу (кг). Наприклад, 60 х 40 = 2400 мл (2 л 400 мл). Половину з цієї кількості (1 л і 209 мл) ви повинні випити у вигляді води, а все інше компенсують фрукти, овочі, супи, чай та інше", — розповіла вона.

Фітнес-тренер також порекомендувала щоранку випивати натщесерце по 250-300 мл води кімнатної температури. Не варто пити крижану воду, тому що вона погіршує травлення і розпалює апетит.

Нагадаємо, що правильний водний баланс є основою для здорового функціонування організму. Завдяки цьому розчиняються вітаміни, вуглеводи і білки, відбуваються ферментативні реакції, а в клітини потрапляють необхідні поживні речовини. Крім цього, вода виводить з організму токсини, солі та важкі метали.

Лікарі рекомендують випивати перший літр рідини до полудня, тому поставте пляшку з водою на робочий стіл і пийте маленькими ковтками.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені розвінчали міф про користь води з лимоном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!