Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Список продуктів, які псують зуби гірше, ніж цукерки
commentss НОВИНИ Всі новини

Список продуктів, які псують зуби гірше, ніж цукерки

Зубах потрібен якісний і щоденний догляд

30 жовтня 2019, 14:55 comments3297
Поділіться публікацією:
Список продуктів, які псують зуби гірше, ніж цукерки

Здорові і красиві зуби – це не тільки частина благополучного образу, але і показник стану здоров'я. Для підтримки зубів в гарному стані необхідно не тільки правильно харчуватися, дотримуватися гігієни порожнини рота, але й обмежить вживання продуктів, що сприяють карієсу.

Льодяники

Найбільшу небезпеку для зубів складають солодощі, які не можна з'їсти цілком і відразу. Смоктання льодяників означає, що зуби піддаються впливу цукру і кислот набагато довше, ніж якщо б ви з'їли шматок тістечка або тортика.

Солоний крекер

Смачне і хрустке печиво містить в собі багато крохмалю, ферментів і трансжирів, які негативно впливають на стан зубів, зокрема, сприяють розвитку карієсу. Тому для перекусу краще використовувати свіжі фрукти та овочі.

Сухофрукти

В сухофруктах міститься багато вітамінів і корисних речовин, але під час сушіння фруктів видаляється волога, внаслідок чого присутні в них сахари стають "сильно концентрованими". Через це сухофрукти починають липнути і застрявати в зубах, створюючи сприятливе середовище для розвитку бактерій.

Кава

Улюблений багатьма напій може сильно пошкодити зуби. Кислоти, які містяться в каві потрапляють в порожнину рота і негативно впливають на зубну емаль. Чим частіше ви п'єте каву, тим гірше ефект.

Грейпфрут

Плоди грейпфрута не рекомендується вживати занадто часто, незважаючи на те, що багато хто вважає цей фрукт ідеальним сніданком. Справа в тому, що кислота може пошкодити зубну емаль, буквально розчиняючи її.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка речовина здатна замінити зубну емаль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!