Головна Новини Здоров'я дієта і харчування 8 лайфхаків з картоплею, які варто спробувати
commentss НОВИНИ Всі новини

8 лайфхаків з картоплею, які варто спробувати

Картопля – незамінний гарнір на обідньому столі

4 листопада 2019, 16:50 comments5544
Поділіться публікацією:
8 лайфхаків з картоплею, які варто спробувати

Страви з картоплі готуються дуже часто. Але навіть такий простий інгредієнт легко зіпсувати. Які лайфхаки можна застосувати до звичайної картоплі?

Варимо картоплю швидше

У каструлю, де вариться картопля покладіть шматочок вершкового масла, це додасть страві приємний смак і аромат. Замість вершкового можна також використовувати рослинне масло або маргарин, жир в їх складі створить під час готування плівку і картопля звариться швидше.

Картопля в мікрохвильовці за 10 хвилин

Виберіть кілька середніх картоплин, проткніть кожну з них виделкою кілька разів, покладіть в тарілку і відправте в мікрохвильову піч на 10 хвилин, і ось страва готова! Час приготування може варіюватися від розміру картоплі.

Рятуємо пересолений суп

Якщо ви не розрахували кількість спецій і солі під час приготування супу, врятувати ситуацію можна за допомогою дрібно нарізаних картоплин. Протягом 10 хвилин вони вберуть в себе зайву сіль і обід не буде зіпсований.

Чистимо варену картоплю 

Для того, щоб варену картоплю швидше очистити від шкірки, перед варінням необхідно провести по ній ножем по колу. Після того, як страва буде готова, охолодіть її та зніміть шкірку руками.

Як використовувати залишки картопляного пюре

Якщо після обіду залишилося трохи картопляного пюре, не поспішайте його викидати. Залишки  можна використовувати для приготування інших страв. Якщо додати до пюре яйце, борошно, тертий сир і змішати всі інгредієнти, то можуть вийти відмінні картопляні вафлі.

Як ідеально посмажити картоплю

В першу чергу, варто вибрати сорт картоплі з низьким вмістом крохмалю, тоді вона не буде злипатися і збереже свою форму під час готування. Перед тим, як відправити її на сковорідку, обсушіть скибочки паперовим рушником. Смажити картоплю потрібно на розігрітому маслі, не перевертаючи її занадто часто: так ви досягнете хрусткої скоринки. Додавати сіль і спеції слід в самому кінці.

Як приготувати ідеальне пюре

Для того, щоб картопляне пюре вийшло ідеальним, варто вибрати підходящий для цього сорт (вибирайте бульбу жовтуватого кольору). Картоплю потрібно дрібно порізати, добре відварити, а у пюре додати підігріте молоко. Не варто використовувати для приготування блендер.

Як добитися хрусткої скоринки

Багато хто в картоплі більше всього любить хрустку скоринку, але не знає, як правильно її досягти. В першу чергу, виберіть молоді бульби середнього розміру, а перед запіканням висушіть картоплю і зробіть в ній хрестоподібний надріз, в який перед подачею можна буде покласти шматочок вершкового масла.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому користь картопляного пюре для спортсменів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!