Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовій печі повторно
Страва може втратити свої вітаміни і корисні властивості
Користуватися мікрохвильовкою просто і швидко, а при сучасному ритмі життя - це ще і дуже зручно. Однак, є продукти, які не можна розігрівати повторно через те, що вони стають непридатними для здоров'я і можуть завдати шкоди організму.
У першу чергу, медики не рекомендують розігрівати вдруге страви, приготовані з яєць. При повторній термообробці продукт втрачає свої корисні мікроелементи, а замість них утворюються токсини і канцерогени. Ці речовини згубно позначаються на стані нашого організму, збільшуючи ризик появи ракових клітин.
Також, експерти не радять користуватися мікрохвильовкою при повторному розігріванні м'яса. Враховуючи те, що в ньому міститься багато білка, при частій термообробці він руйнується, втрачаючи свої поживні властивості. Теж саме стосується картоплі та буряка.
Крім цього, медики настійно рекомендують не розігрівати гриби в мікрохвильовці по кілька разів. Висока температура не просто сприяє втраті корисних властивостей продукту, гриби в добавок стають причиною проблем з травленням.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що гриби допомагають знизити ризик серцево-судинних захворювань, діабету і ожиріння. Але всього має бути в міру – гриби у великій кількості можуть і зашкодити здоров'ю.