Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовій печі повторно
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовій печі повторно

Страва може втратити свої вітаміни і корисні властивості

4 листопада 2019, 17:10 comments3800
Поділіться публікацією:
Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовій печі повторно

Користуватися мікрохвильовкою просто і швидко, а при сучасному ритмі життя — це ще і дуже зручно. Однак, є продукти, які не можна розігрівати повторно через те, що вони стають непридатними для здоров'я і можуть завдати шкоди організму.

У першу чергу, медики не рекомендують розігрівати вдруге страви, приготовані з яєць. При повторній термообробці продукт втрачає свої корисні мікроелементи, а замість них утворюються токсини і канцерогени. Ці речовини згубно позначаються на стані нашого організму, збільшуючи ризик появи ракових клітин.

Також, експерти не радять користуватися мікрохвильовкою при повторному розігріванні м'яса. Враховуючи те, що в ньому міститься багато білка, при частій термообробці він руйнується, втрачаючи свої поживні властивості. Теж саме стосується картоплі та буряка.

Крім цього, медики настійно рекомендують не розігрівати гриби в мікрохвильовці по кілька разів. Висока температура не просто сприяє втраті корисних властивостей продукту, гриби в добавок стають причиною проблем з травленням.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що гриби допомагають знизити ризик серцево-судинних захворювань, діабету і ожиріння. Але всього має бути в міру – гриби у великій кількості можуть і зашкодити здоров'ю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!