Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Продукти, які ідеально поєднуються один з одним
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти, які ідеально поєднуються один з одним

При правильному поєднанні продукти будуть добре засвоюватися

5 листопада 2019, 14:30 comments4906
Поділіться публікацією:
Продукти, які ідеально поєднуються один з одним

Більшість продуктів самі по собі дуже смачні й корисні, але деякі з них гармонійно поєднуються один з одним і приносять організму неоціненну користь. І так, які групи продуктів варто подавати на стіл разом?

Цільнозернова вівсянка + яблука

Багато хто на сніданок звик їсти вівсянку, адже вона має високу поживну цінність і містить в собі безліч корисних речовин. В її складі знаходиться калій, магній, клітковина, а також бета-глюкан і авенантраміди, які необхідні для підтримки здоров'я судин. Корисні властивості вівсянки можна посилити з допомогою різних фруктів, але краще всього вона поєднується з яблуками. У цих плодах містяться багато вітамінів, антиоксидантів і флавоноїдів, які захищають організм від різних захворювань. Крім того, таке поєднання продуктів позитивно позначається на травленні.

Яйця + цибуля + помідори

З цих продуктів може вийде смачний і корисний сніданок. Під час приготування яєчні варто лише додати в блюдо скибочки помідора і цибулі. Ці овочі мають приємний смак і насичують організм енергією і поживними речовинами. Цибуля дуже багата на селен, який необхідний для нормальної роботи щитовидної залози, а в поєднанні з вітаміном Е і жирами, яких багато в маслі та яйцях, він добре засвоюється.

Хліб + риба + яйце

Для корисного перекусу ідеально підійде бутерброд з рибою і яйцем. Таке поєднання продуктів здатне підтримувати відчуття ситості протягом тривалого часу. Страва містить в собі багато вітамінів, омега-3 жирних кислот, які заряджають енергією на весь день.

Курка + морква

М'ясо курки краще всього подавати з овочами, зокрема, з морквою. Цей овоч є відмінним джерелом вітаміну А, але для його правильного засвоєння необхідний цинк, який як раз і міститься в курці.

Сочевиця + болгарський перець

Зерна сочевиці багаті залізом, але з рослинних продуктів воно гірше засвоюється організмом. Для того, щоб не виникала важкість у шлунку після вживання страв із сочевиці, в них варто додати болгарський перець. Цей овоч у великій кількості містить вітамін С, який сприяє максимальній засвоюваності заліза.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти харчування не рекомендується поєднувати один з одним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!