Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Більшість продуктів самі по собі дуже смачні й корисні, але деякі з них гармонійно поєднуються один з одним і приносять організму неоціненну користь. І так, які групи продуктів варто подавати на стіл разом?
Цільнозернова вівсянка + яблука
Багато хто на сніданок звик їсти вівсянку, адже вона має високу поживну цінність і містить в собі безліч корисних речовин. В її складі знаходиться калій, магній, клітковина, а також бета-глюкан і авенантраміди, які необхідні для підтримки здоров'я судин. Корисні властивості вівсянки можна посилити з допомогою різних фруктів, але краще всього вона поєднується з яблуками. У цих плодах містяться багато вітамінів, антиоксидантів і флавоноїдів, які захищають організм від різних захворювань. Крім того, таке поєднання продуктів позитивно позначається на травленні.
Яйця + цибуля + помідори
З цих продуктів може вийде смачний і корисний сніданок. Під час приготування яєчні варто лише додати в блюдо скибочки помідора і цибулі. Ці овочі мають приємний смак і насичують організм енергією і поживними речовинами. Цибуля дуже багата на селен, який необхідний для нормальної роботи щитовидної залози, а в поєднанні з вітаміном Е і жирами, яких багато в маслі та яйцях, він добре засвоюється.
Хліб + риба + яйце
Для корисного перекусу ідеально підійде бутерброд з рибою і яйцем. Таке поєднання продуктів здатне підтримувати відчуття ситості протягом тривалого часу. Страва містить в собі багато вітамінів, омега-3 жирних кислот, які заряджають енергією на весь день.
Курка + морква
М'ясо курки краще всього подавати з овочами, зокрема, з морквою. Цей овоч є відмінним джерелом вітаміну А, але для його правильного засвоєння необхідний цинк, який як раз і міститься в курці.
Сочевиця + болгарський перець
Зерна сочевиці багаті залізом, але з рослинних продуктів воно гірше засвоюється організмом. Для того, щоб не виникала важкість у шлунку після вживання страв із сочевиці, в них варто додати болгарський перець. Цей овоч у великій кількості містить вітамін С, який сприяє максимальній засвоюваності заліза.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти харчування не рекомендується поєднувати один з одним.
Новини партнерів
Новини