Названа ідеальна порція цукру на одну чашку кави
Кава найбільш корисна для організму вранці
Мільйони людей не уявляють свого ранку без чашки ароматної кави і це стало вже більше звичкою, ніж потребою. У зв'язку з цим вчені провели дослідження і з'ясували, скільки ложечок цукру варто додавати вранці в підбадьорливий напій.
Іспанські фахівці стверджують, що каву варто пити з цукром через те, що кофеїн починає взаємодіяти з глюкозою, в результаті чого збільшується активність роботи деяких відділів мозку. Ідеальна порція цукру в такому випадку становить 2 чайні ложки на 100 мл напою.
Солодка кава не просто позитивно впливає на увагу і концентрацію людини, але і покращує її когнітивні здібності (мислення, мову, навчання). А ось підбадьорливий напій без цукру не володіє такими функціями.
Вчені також радять пити каву тільки в ранковий час – з 9 до 11 годин. В іншому випадку, надмірне вживання напою шкодить здоров'ю і призводить до розвитку гіпертонії, ожиріння, порушенням сну і проблемам з серцем.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому варто відмовитися від розчинної кави.