Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Три причини для включення гречки в раціон восени
commentss НОВИНИ Всі новини

Три причини для включення гречки в раціон восени

Гречка забезпечує організм важливими мікроелементами

12 листопада 2019, 10:50 comments3212
Поділіться публікацією:
Три причини для включення гречки в раціон восени

В осінньо-зимовий період варто приділити належну увагу своєму раціону харчування. Продукти повинні містити вітаміни і мікроелементи, які допоможуть зміцнити імунну систему і попередити розвиток захворювань.

Гречана крупа – доступний і корисний продукт, тому його присутність в раціоні повинна бути обов'язковою. До складу гречки входить калій, залізо, фолієва кислота, фосфор, цинк, а також вітаміни В, Е і РР. Завдяки цим поживним речовинам цей продукт володіє безліччю корисних для організму властивостей.

В першу чергу, гречка – чемпіон по антиоксидантам серед злакових культур. У ній містяться флавоноїди, які нейтралізують вільні радикали в організмі, тим самим запобігаючи утворенню ракових клітин. Крім цього, біологічно активні речовини є ефективним засобом проти серцево-судинних захворювань.

Також присутність гречки в раціоні допомагає при варикозі. Рутин, який входить до складу продукту зміцнює стінки капілярів і судин, збільшує активність вітаміну С в організмі, а також знижує згортання крові.

Гречка корисна і при діабеті. Через велику кількість амінокислот і рослинних волокон вона повільніше засвоюється організмом, тому захищає його від різких стрибків рівня цукру в крові.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Україні можуть зрости ціни на гречку та свинину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!