Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Гіркий шоколад має вишуканий смак і чудово покращує настрій, тому особливо корисний в осінньо-зимовий період, коли багато людей страждають депресією. Але крім цього, продукт володіє і іншими корисними для здоров'я властивостями. Про це повідомляє Med2.
Експерти стверджують, що чим більше в шоколаді міститься какао-бобів, тим вище його харчова цінність. У складі гіркого шоколаду є вуглеводи, а також магній, залізо, цинк, фосфор і вітаміни А, В, Е.
Періодично включати в свій раціон чорний шоколад необхідно через те, що він позитивно впливає на серце. Какао-боби допомагають підтримувати здоров'я серцево-судинної системи, зміцнюючи судини і стимулюючи кровообіг. У гіркому шоколаді містяться і антиоксиданти, які борються з вільними радикалами в організмі, запобігаючи тим самим розвитку ракових клітин.
Крім цього, вчені провели дослідження і довели, що регулярне вживання шоколаду допомагає при кашлі. Теобромін, що входить до складу какао-бобів, пригнічує роботу кашльового центру набагато ефективніші, ніж багато лікарських препаратів. Тому, при лікуванні застуди та грипу не забувайте про цей продукт.
Багатьом також давно відомий факт, що ці смачні ласощі впливають на роботу мозку. Дослідники стверджують, що у людей, які регулярно вживають гіркий шоколад розумові здібності збільшуються на 65%, а от у тих, хто віддає перевагу молочному шоколаду – на 20-25%.
Крім цього, гіркий шоколад має м'яку сечогінну дію, так як стимулює роботу нирок і очищає сечовивідні шляхи.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, від яких хвороб може захистити чорний шоколад.
Новини партнерів
Новини