Головна Новини Здоров'я дієта і харчування "Скільки цукру можна їсти в день?": лікарі дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

"Скільки цукру можна їсти в день?": лікарі дали відповідь

Глюкоза сприяє активній роботі мозку

18 листопада 2019, 22:30 comments2167
Поділіться публікацією:
"Скільки цукру можна їсти в день?": лікарі дали відповідь

Дієтологи одностайні: цукор — біла смерть, проте не всім під силу від нього відмовитися. Професор Інституту Глобального Довголіття Еліна Манжалій розповіла про допустиму щоденну дозу цукру.

Лікар пояснила, що, потрапляючи в наш організм цукор перетворюється в глюкозу, справляючи позитивний вплив на роботу мозку. Однак активізуються не тільки клітини мозку, але і запальні процеси в організмі. У результаті, це негативно позначається на настрої людини, і вона занурюється в депресію.

Крім того, цукор — це порожні калорії, які завдають удару по обміну речовин. Так, споживання великої кількості солодкого тягне за собою ожиріння, хвороби серця, діабет і проблеми з ендокринною системою. Еліна Манжалій зазначила, що цукор потрапляє в наш організм з пакетованими соками, газованими напоями і соусами. Дослідження показало, що щодня ми споживаємо 20 чайних ложок прихованого цукру, а це 40 ккал — 3 грама підшкірного жиру.

Найстрашніше, кажуть лікарі, це те, що цукор активно стимулює ріст ракових клітин, так як вони не здатні спалювати глюкозу. Тому, цукор перетворюється в молочну кислоту, завдяки якій і розвивається пухлина.

"Виключіть зі свого раціону сахари, замінивши їх кашами і фруктами, які краще споживати на сніданок", — поділилася Еліна Манжалій.

Вона уточнила, що для живлення мозку в день достатньо вживати 200-250 грам складних вуглеводів (наприклад, каш).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені порівняли шоколадні печива з наркотиками.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!