Відмова від хліба і картоплі: в чому небезпека для здоров'я

Виключення з раціону хліба і картоплі небезпечно для здоров'я

Американські вчені провели масштабне дослідження, результати якого підтверджують, що виключення з раціону вуглеводів може мати серйозні наслідки для здоров'я. Про це повідомляє видання Ukrhealth.

Лікарі не втомлюються повторювати про те, що багато дієт, якими захоплюється більшість людей, призводять до великих проблем зі здоров'ям. Дієта – це обмеження, які не дозволяють організму отримувати необхідні йому вітаміни, мікроелементи і корисні речовини. Найчастіше, в гонитві за стрункою фігурою люди відмовляються від вуглеводів, зокрема картоплі, хліба та макаронів. Але вчені впевнені, що таке рішення приведе прямо до лікарняного ліжка.

Експерти проаналізували дані, які заповнювалися протягом 20 років і переглянули 13 тисяч історій хвороб. Пацієнти, які захоплювалися низьковуглеводною дієтою шкодили здоров'ю, а точніше "вбивали" своє серце.

В результаті дослідження з'ясувалося, що відмова від хліба і картоплі, а також інших продуктів-лідерів за вмістом вуглеводів призводить до такої хвороби, як миготлива аритмія. У людей порушувалася робота серця, але вони про це спочатку не підозрювали, адже захворювання могло протікати безсимптомно. Лікарі кажуть, що лише своєчасне лікування допомагає уникнути інсульту та інших небезпечних наслідків, тому варто звернути увагу на такі симптоми, як запаморочення, постійна втома та задишка.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як уникнути проблем з серцем.