Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що відбувається з організмом після вживання фаст-фуду
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається з організмом після вживання фаст-фуду

В організмі починаються запальні процеси

27 листопада 2019, 11:55 comments2703
Поділіться публікацією:
Що відбувається з організмом після вживання фаст-фуду

Продукти швидкого приготування користуються великим попитом, але їх харчова цінність дорівнює майже нулю, а от калорійність такої їжі просто зашкалює. Багато хто знає, що фаст-фуд завдає здоров'ю серйозної шкоди, але, на жаль, ігнорують це. Лікарі вирішували розповісти, що відбувається з організмом при вживанні "швидкої" їжі.

Фахівці провели експеримент на гризунах, яких годували продуктами з високим вмістом жиру. Такий режим харчування привів до запальних процесів в організмі мишей, у них спостерігався стан, який виникає при розвитку бактеріальної інфекції. Справа в тому, що жирна їжа стимулювала в організмі підвищення рівня імунних клітин, що відповідають за запальні процеси. І навіть після того, як гризунів перевели на нормальний режим харчування, рівень запалення зберігався ще кілька днів.

Відомо, що такі запальні процеси можуть стати причиною розвитку діабету другого типу і проблем з серцево-судинною системою. На ряду з ожирінням, виникають ще й запалення в кишково-шлунковому тракті.

Вчені радять відмовитися від фаст-фуду або ж знизити його вживання до мінімуму, особливо дітям. Необхідно привчати себе і своїх близьких до правильного та здорового харчування, яке стане профілактикою від багатьох захворювань.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як вживання фаст-фуду впливає на довготривалу пам'ять.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!