Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Сніданок вважається найважливішим прийомом їжі, тому що дарує заряд енергії та бадьорості на весь день. Але дуже важливе значення мають продукти, які використовуються для його приготування. Австрійський дієтолог назвала найбільш вдалий варіант сніданку. Про це повідомляє видання 7news.
В першу чергу, фахівець закликає виключити з ранкового раціону солодкі пластівці, які часто пропонують дітям, збираючи їх в школу або дитячий садочок. Вони не завдають особливої шкоди здоров'ю, але і користь від них мінімальна. Справа в тому, що в солодких пластівцях міститься мало харчових волокон, і відчуття насичення після такого сніданку проходить дуже швидко.
Крім того, дієтолог не радить вживати на сніданок пінту (круглий коржик, в який можна додавати начинку), її часто використовують як альтернативу бутербродам. Але вуглеводи, що входять до складу коржів, здатні підвищити рівень глюкози в крові.
Для того, щоб сніданок вийшов ситним і корисним, фахівець рекомендує замінити пластівці на гранолу. Це традиційна легка закуска в США, що складається зі злаків, сухофруктів, горіхів і меду, які запікаються разом. Її можна залити йогуртом і додати свіжих ягід, щоб підвищити харчову цінність страви.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому шкідливо вживати на сніданок тільки один йогурт.
Новини партнерів
Новини