Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Австрійські вчені довели, що часте вживання курячих яєць здатне запобігти розвитку хвороби очей. Про це повідомляє видання Dailymail.
Яйця – затребуваний продукт на кожній кухні, адже з них виходить не тільки поживний і смачний сніданок, але і безліч інших страв, включаючи десерти. Яйця є щедрим джерелом білка, корисних речовин і вітамінів, які позитивно позначаються на роботі всього організму, тому включати їх в раціон потрібно постійно.
Фахівці протягом 15 років спостерігали за станом здоров'я понад 3 тисяч осіб у віці від 49 років і старше. Добровольці розповіли, наскільки часто вони вживають курячі яйця і в якому вигляді. Результати експерименту показали, що якщо в тиждень з'їдати 2-4 яйця, то можна на 65% знизити ризик розвитку макулярної дистрофії (ураження центрального відділу сітківки, що призводить до зниження зору).
Вчені припускають, що така корисна властивість курячих яєць пов'язана з пігментними сполуками – каротиноїдами, які входять до складу продукту. Вони захищають очі від ультрафіолетового випромінювання і покращують стан зорової системи.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому користь і шкода перепелиних яєць.
Новини партнерів
Новини