Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як споживання курячих яєць впливає на зір
commentss НОВИНИ Всі новини

Як споживання курячих яєць впливає на зір

В тиждень бажано вживати 2-4 курячих яйця

28 листопада 2019, 10:25 comments6000
Поділіться публікацією:
Як споживання курячих яєць впливає на зір

Австрійські вчені довели, що часте вживання курячих яєць здатне запобігти розвитку хвороби очей. Про це повідомляє видання Dailymail.

Яйця – затребуваний продукт на кожній кухні, адже з них виходить не тільки поживний і смачний сніданок, але і безліч інших страв, включаючи десерти. Яйця є щедрим джерелом білка, корисних речовин і вітамінів, які позитивно позначаються на роботі всього організму, тому включати їх в раціон потрібно постійно.

Фахівці протягом 15 років спостерігали за станом здоров'я понад 3 тисяч осіб у віці від 49 років і старше. Добровольці розповіли, наскільки часто вони вживають курячі яйця і в якому вигляді. Результати експерименту показали, що якщо в тиждень з'їдати 2-4 яйця, то можна на 65% знизити ризик розвитку макулярної дистрофії (ураження центрального відділу сітківки, що призводить до зниження зору).

Вчені припускають, що така корисна властивість курячих яєць пов'язана з пігментними сполуками – каротиноїдами, які входять до складу продукту. Вони захищають очі від ультрафіолетового випромінювання і покращують стан зорової системи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому користь і шкода перепелиних яєць.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!