Експерти розповіли, чому не можна пити гарячу каву

На думку медиків, щоб в стравоході відбулися такі зміни однозначно, це повинно бути тривалою звичкою, з якою люди можуть жити роками

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що напої гаряче 65 ° С можуть викликати рак стравоходу. Повідомляється, що кожна мікротравма стравоходу - це потенційний ризик розвитку раку.

Гарячий чай, кава і інші гарячі напої обпалюють стравохід. Щоб відновити пошкоджені ділянки, клітини змушені часто ділитися, що саме по собі збільшує ризик розвитку онкозахворювання, кажуть експерти.

Такому ризику піддається кожна людина при зловживанні гарячим. Але, на думку медиків, щоб в стравоході відбулися такі зміни однозначно, це повинно бути тривалою звичкою, з якою люди можуть жити роками. Вони можуть навіть не підозрювати, що знаходяться на порозі онкології.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", з онкологічними хворобами допомагають боротися оливки. Вчені з Іспанії провели дослідження і прийшли до висновку, що оливки мають протиракові властивості. За словами експертів, найбільш корисною є шкірка плодів, в якій міститься маслинова кислота, яка допомагає в профілактиці захворювання і при самій онкології. Крім цього, кислота покращує роботу серця, знижує ризик виникнення стенокардії, інфаркту і серцевої недостатності.