Головна Новини Здоров'я дієта і харчування У яких продуктах міститься максимум клітковини
commentss НОВИНИ Всі новини

У яких продуктах міститься максимум клітковини

Клітковина в раціоні харчування зайняла особливе почесне місце

11 грудня 2019, 09:15 comments5208
Поділіться публікацією:
У яких продуктах міститься максимум клітковини

У продуктах рослинного живлення міститься такий важливий елемент, як клітковина. З її допомогою поліпшується робота травної системи і обмін речовин, незважаючи на те, що в шлунку вона не перетравлюється. Продукти, багаті на клітковину необхідно включати в свій раціон харчування постійно. Де її можна знайти?

Цільнозернові крупи

Продукти на основі цільного зерна обов'язково варто додати в свій раціон. На 100 грамів продукту доводиться близько 7 грамів клітковини. Булгур містить найбільше клітковини (майже 20%) і є найкориснішою версією пшениці.

Бобові

Лідерами за змістом цього виду складних вуглеводів є бобові. Найбільше клітковини міститься в квасолі, сочевиці, гороху та сої. Також ці продукти відрізняються низьким глікемічним індексом.

Горіхи

Кожен вид цього продукту містить у собі багато вітамінів і поживних речовин, в тому числі і клітковину. Її найбільша кількість міститься в фісташках, мигдалі та волоських горіхах.

Овочі та фрукти

Ні для кого не секрет, що овочі та фрукти – джерело вітамінів, корисних речовин і мікроелементів, що забезпечують правильну роботу всього організму. Клітковину можна знайти в таких овочах і фруктах: морква, спаржа, баклажани, брюссельська капуста, малина, груша, яблуко та ківі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як різні види клітковини впливають на здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!