Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Японські вчені провели дослідження і прийшли до висновку, що часте вживання чорного хліба може істотно знизити ризик появи інфаркту і інших серцевих проблем. Про це повідомляє видання Med2.
Дослідники провели експеримент, участь в якому взяло близько 60 тис. чоловік, які регулярно вживали в їжу житний та вівсяний хліб і пшеничні висівки. Фахівці з'ясували, що в цих продуктах міститься велика кількість вітамінів групи В, зокрема В6 і В9, які позитивно позначаються на роботі серцево-судинної системи, тим самим запобігаючи розвитку серйозних захворювань.
Крім цього, до складу чорного хліба входить вітамін Е, який перешкоджає розвитку ракових клітин. Також він допомагає організму позбавитися від шлаків і токсинів і зміцнює захисні функції імунітету. Продукт багатий на йод, магній, цинк і калій, які нормалізують роботу всіх органів та систем.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка звичка може в 13 разів підвищити ризик появи інфаркту.
Новини партнерів
Новини