Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Співробітники Гарвардського університету провели дослідження, яке довело, що вживання сирих овочів шкодить здоров'ю. Про це повідомляє видання 7mednews.
Фахівці спочатку провели досліди на гризунах, яких розділили на дві групи. Першу группу мишей годували тільки сирими овочами, другу – вареними. Пізніше вчені вивчили мікрофлору, стан кишечника і стан крові представників обох груп.
З'ясувалося, що при живленні сирими овочами погіршується всмоктування вітамінів і якість перетравлення їжі. Все це призводить до проблем з органами шлунково-кишкового тракту і пригніченню імунітету.
Крім того, автори дослідження спостерігали і за людьми. Ті пацієнти, які воліли овочі варити на пару і киплячій воді, запікати в духовці або готувати на грилі мали кращу якість крові і не страждали від метеоризму та інших бід з кишечником, на відміну від "сироїдів".
Проте, вчені відзначають, що свіжим шпинатом, помідорами, огірками та капустою нехтувати не варто. Але краще поливати їх соком лимона, тоді залізо буде краще засвоюватися.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, який овоч допомагає контролювати рівень цукру в крові.
Новини партнерів
Новини