"Багато каші - шкідливо для здоров'я", - дієтологи

Високий вміст вуглеводів і клейковина можуть завдати серйозної шкоди здоров'ю

Багато господинь в українських будинках воліють варити каші різних видів як найбільш корисний, в порівнянні з картоплею і макаронами, гарнір для всієї родини. Однак, як виявилося, регулярне вживання круп в раціон харчування здатний завдати організму шкоди, не менший, ніж обіцяє користі.

Згідно з переконаннями дієтологів, високий вміст вуглеводів може привести до проблем з обміном речовин, ожиріння і навіть цукрового діабету. Клейковина, яка є невід'ємним елементів пшеничного, кукурудзяного, вівсяної і рисової круп, призводить до коліту, запорів і здуття живота. Медики також твердять, що іноді велику кількість каші і її часте вживання в їжу стає причиною виникнення геморою.

Саме тому рекомендується не зловживати будь-якими видами круп, а краще замінювати свіжими, вареними або запеченими овочами до основної страви.

На першому місці по користі каш залишається гречана крупа, після неї рейтинг складають пшоно, перловка, манна каша і рис.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про шкоду часнику.