Рубрики
МЕНЮ
Екатерина Белоброва
Багато господинь в українських будинках воліють варити каші різних видів як найбільш корисний, в порівнянні з картоплею і макаронами, гарнір для всієї родини. Однак, як виявилося, регулярне вживання круп в раціон харчування здатний завдати організму шкоди, не менший, ніж обіцяє користі.
Згідно з переконаннями дієтологів, високий вміст вуглеводів може привести до проблем з обміном речовин, ожиріння і навіть цукрового діабету. Клейковина, яка є невід'ємним елементів пшеничного, кукурудзяного, вівсяної і рисової круп, призводить до коліту, запорів і здуття живота. Медики також твердять, що іноді велику кількість каші і її часте вживання в їжу стає причиною виникнення геморою.
Саме тому рекомендується не зловживати будь-якими видами круп, а краще замінювати свіжими, вареними або запеченими овочами до основної страви.
На першому місці по користі каш залишається гречана крупа, після неї рейтинг складають пшоно, перловка, манна каша і рис.
Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про шкоду часнику.
Новини партнерів
Новини