Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Щодня вживаючи продукти, ми не підозрюєте, наскільки незвичайним може бути їх поява або застосування. Їжа – значуща частина нашого життя, джерело енергії і користі, і ось що ми повинні знати про неї.
- Мускатний горіх по природі є галлюциногеном. У Європі він був відомий, як звичайна пряність або ліки. Правда, його використовують також як засіб для сп'яніння, так як вживання всього 5-30 грамів горіха може викликати галюцинації, тривалість яких може становити від 2 до 5 годин.
- Авокадо містить у своєму складі речовину персин, який викликає у птахів практично миттєву зупинку серця.
- Слово "компаньйон" походить від латинських "com" і "panis", що означає буквально "разом їсти хліб".
- Чим менше за розміром перець чилі, тим він гостріше.
- Мед – один з небагатьох продуктів, який не має терміну придатності і з часом консервується самостійно.
- Якщо ви з'їсте кілька пиріжків або булочок з маковими зернами, тест крові на наркотики буде позитивним.
- Якщо закрити ніс, то яблуко, картоплю і цибулю неможливо відрізнити на смак.
- До складу деяких губних помад додають риб'ячу луску.
- Сир камамбер рекомендується вживати якомога ближче до дати закінчення терміну придатності, але ні в якому разі після.
- Картопля – перший овоч, вирощений в невагомості на космічному кораблі "Колумбія" у жовтні 1995 року.
- Якщо хочете влітку не згоріти під сонцем, їжте піцу. Вчені виявили в піці компоненти, які захищають шкіру від сонячних опіків.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які цікаві факти варто знати про яблуко.
Новини партнерів
Новини