Гречаний або житній: вибираємо хліб для бутербродів

Бутерброд – популярна закуска багатьох країн

Для того, щоб сендвіч вийшов смачним і ситним важливо до нього вибрати правильну хлібну основу. Бутерброд можна зробити не тільки з білого хліба, існують і інші варіанти. Про це повідомляє видання Foodandmood.

Житній хліб

Дієтологи запевняють, що у складі цього хліба міститься найбільше вітамінів і цінних мікроелементів. Житній хліб має менше калорій і чудово контролює почуття голоду.

Піта

Круглий плоский хліб, який випікають із звичайного борошна дуже популярний в країнах Близького Сходу. Всередину піти можна помістити велику кількість інгредієнтів, а сам хліб дуже корисний і добре перетравлюється.

Гречаний хліб

В такому хлібі відсутній глютен - складний білок, який може завдати організму шкоди, зокрема викликати проблеми з травленням. Гречаний хліб знижує цукор, а також вивільняє енергію, що витрачається на весь процес денної фізичної активності.

Цільнозерновий хліб

Цей вид хліба містить у своєму складі багато вітамінів і корисних речовин, які очищають організм і сприяють зниженню зайвої ваги. Цільнозерновий хліб нормалізує роботу кишечника і рівень цукру в крові, а також подовжує відчуття ситості.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не можна повністю відмовлятися від хліба і картоплі.