Гречаний або житній: вибираємо хліб для бутербродів
Бутерброд – популярна закуска багатьох країн
Для того, щоб сендвіч вийшов смачним і ситним важливо до нього вибрати правильну хлібну основу. Бутерброд можна зробити не тільки з білого хліба, існують і інші варіанти. Про це повідомляє видання Foodandmood.
Житній хліб
Дієтологи запевняють, що у складі цього хліба міститься найбільше вітамінів і цінних мікроелементів. Житній хліб має менше калорій і чудово контролює почуття голоду.
Піта
Круглий плоский хліб, який випікають із звичайного борошна дуже популярний в країнах Близького Сходу. Всередину піти можна помістити велику кількість інгредієнтів, а сам хліб дуже корисний і добре перетравлюється.
Гречаний хліб
В такому хлібі відсутній глютен - складний білок, який може завдати організму шкоди, зокрема викликати проблеми з травленням. Гречаний хліб знижує цукор, а також вивільняє енергію, що витрачається на весь процес денної фізичної активності.
Цільнозерновий хліб
Цей вид хліба містить у своєму складі багато вітамінів і корисних речовин, які очищають організм і сприяють зниженню зайвої ваги. Цільнозерновий хліб нормалізує роботу кишечника і рівень цукру в крові, а також подовжує відчуття ситості.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не можна повністю відмовлятися від хліба і картоплі.