Чому квасолю варто частіше включати в свій раціон

Квасоля — бобова рослина з безліччю корисних властивостей

Лікарі-дієтологи кажуть, що квасоля повинна регулярно з'являтися в раціоні харчування, адже вона є одним з найкорисніших продуктів. Про це повідомляє видання Healthystyle.

Відомо, що квасоля містить багато цінних мікроелементів, серед яких натрій, калій, магній, кальцій, марганець, фосфор, а також вітаміни: E, K, B1, B2, B6, C. Ці речовини сприятливо впливають на функціонування всього організму, забезпечуючи йому захист від різних захворювань.

Фахівці кажуть, що квасоля допомагає при проблемах шлунково-кишкового тракту, зокрема запобігає хворобам товстої кишки. Справа в тому, що в ній містяться целюлозні волокна, які знижують ризик появи злоякісних утворень.

Враховуючи те, що квасоля багата на калій і натрій, вона рекомендується людям, які страждають гіпертонією (підвищений тиск).

Нагадаємо, як швидко і ефективно скинути зайву вагу за допомогою квасолевої дієти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що квасоля є природним джерелом антиоксидантів.