Вчені назвали найбезпечніший замінник цукру

Природа подарувала людству речовину здатну не тільки підсолодити наше життя, не зашкодивши організму, але і, навпаки, подбати про нього.

Ласунчики можуть зітхнути з полегшенням. Американські вчені створили своєрідний рейтинг корисності найпопулярніших цукрозамінників: хімічних і натуральних. На вершині виявився кокосовий нектар.

Кокосовий нектар - це на 100% натуральний продукт. Щоб його добути, на певній частині кокосового квітки робиться спеціальний надріз. Звідти виливається нектар, який збирають в спеціальні бамбукові контейнери, а потім фасують і продають, фактично, в сирому вигляді.

Це екологічно чистий продукт, здатний замінити звичний буряковий цукор. За смаковими якостями, він нітрохи йому не поступається. При цьому, набагато корисніший. Кокосовий нектар багатий вітамінами групи В і мікроелементами. Також він містить 18 корисних амінокислот.

З кокосового нектару, видаляючи надлишки вологи, виготовляють кокосовий сироп і кокосовий цукор. У ньому міститься в 10 разів більше цинку, ніж в його родичів, і в 4 рази більше магнію. А завдяки тому, що вдається уникнути хімічної обробки при виготовленні кокосового цукру, в ньому міститься в 36 разів більше заліза, ніж в звичайному рафінованому.

Кокосовий нектар можна вживати, навіть, при діабеті, стверджують вчені. У цього продукту низький глікемічний індекс. Однак, з лікарем порадитися варто. Надмірне споживання продукту може нашкодити. Не варто захоплюватися кокосовим нектаром і тим, хто стежить за фігурою. Продукт досить калорійний.

Що стосується інших цукрозамінників, які потрапили в рейтинг вчених, то до них виникли певні зауваження. Наприклад, дієтологи не радять зловживати популярною стевією. Вона здатна викликати нудоту. А ось агава складається на 97% з фруктози, яка при частому вживанні впливає на організм так само, як і звичайний цукор.

Найгіршими і найменш корисними замінниками цукру вчені назвали сукралозу, аспартам, ксиліт і сахарин.

"Коментарі" тако присали про овоч, який допомагає конролювати рівень цукру в крові.