Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені назвали найбезпечніший замінник цукру
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали найбезпечніший замінник цукру

Природа подарувала людству речовину здатну не тільки підсолодити наше життя, не зашкодивши організму, але і, навпаки, подбати про нього.

13 березня 2020, 12:31 comments13782
Поділіться публікацією:
Вчені назвали найбезпечніший замінник цукру

Ласунчики можуть зітхнути з полегшенням. Американські вчені створили своєрідний рейтинг корисності найпопулярніших цукрозамінників: хімічних і натуральних. На вершині виявився кокосовий нектар.

Кокосовий нектар — це на 100% натуральний продукт. Щоб його добути, на певній частині кокосового квітки робиться спеціальний надріз. Звідти виливається нектар, який збирають в спеціальні бамбукові контейнери, а потім фасують і продають, фактично, в сирому вигляді.

Це екологічно чистий продукт, здатний замінити звичний буряковий цукор. За смаковими якостями, він нітрохи йому не поступається. При цьому, набагато корисніший. Кокосовий нектар багатий вітамінами групи В і мікроелементами. Також він містить 18 корисних амінокислот.

З кокосового нектару, видаляючи надлишки вологи, виготовляють кокосовий сироп і кокосовий цукор. У ньому міститься в 10 разів більше цинку, ніж в його родичів, і в 4 рази більше магнію. А завдяки тому, що вдається уникнути хімічної обробки при виготовленні кокосового цукру, в ньому міститься в 36 разів більше заліза, ніж в звичайному рафінованому.

Кокосовий нектар можна вживати, навіть, при діабеті, стверджують вчені. У цього продукту низький глікемічний індекс. Однак, з лікарем порадитися варто. Надмірне споживання продукту може нашкодити. Не варто захоплюватися кокосовим нектаром і тим, хто стежить за фігурою. Продукт досить калорійний.

Що стосується інших цукрозамінників, які потрапили в рейтинг вчених, то до них виникли певні зауваження. Наприклад, дієтологи не радять зловживати популярною стевією. Вона здатна викликати нудоту. А ось агава складається на 97% з фруктози, яка при частому вживанні впливає на організм так само, як і звичайний цукор.

Найгіршими і найменш корисними замінниками цукру вчені назвали сукралозу, аспартам, ксиліт і сахарин.

"Коментарі" тако присали про овоч, який допомагає конролювати рівень цукру в крові. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!