Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Американські дослідники рекомендують частіше додавати в свій раціон корицю, адже вона не тільки надає стравам насичений смак і аромат, але і володіє цілим рядом корисних для організму властивостей. Про це повідомляє видання 7mednews.
Експерти провели експеримент на лабораторних гризунах, яких попередньо розділили на дві групи. Першу протягом трьох місяців годували корицею, а другій спецію не давали. Результати дослідження показали, що у тварин, які вживали приправу, число протизапальних маркерів, які захищають клітини від стресу, стало набагато більше.
Вчені пояснили, що кориця крім того, що допомагає скинути зайву вагу, так ще і знижує ризик розвитку проблем серцево-судинної системи, викликаних неправильним харчуванням.
Завдяки циннамальдегіду, эвгенолу і борнеолу у складі, кориця корисна і тим, що протидіє багатьом небезпечним хворобам. У їх числі бактеріальні інфекції, золотистий стафілокок, грибкові ураження.
Також цю спецію можна вживати людям,які страждають цукровим діабетом. Доведено, що кориця ефективно знижує рівень цукру в крові.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як кориця впливає на мозок.
Новини партнерів
Новини