Дієтологи розповіли, за що так люблять, але лають чіпси

Незважаючи на високу затребуваність чіпсів як серед дітей, так і дорослих, вони залишаються найбільш шкідливим і навіть небезпечним продуктом для всіх органів травлення

Дієтологи західного журналу Health Affairs назвали всі причини, за якими картопляні чіпси, повз яких важко пройти в супермаркеті, нам загрожують не тільки набором зайвої ваги, але і серйозними захворюваннями організму.

"Смажена картопля - один з основних продуктів, які найбільш тісно пов'язані з збільшенням ваги. Пакет чіпсів - одна з найгірших речей, які ми дозволяємо себе, коли намагаємося скинути вагу ", - стверджують фахівці.

Як зазначають дієтологи, шкідливість чіпсів полягає в тому, що вони володіють великою кількістю калорій при низькій живильній цінності. Насичення після вживання смаженої картоплі проходить дуже швидко і людину знову наздоганяє відчуття голоду.

"У чіпсах мало вітамінів і мінералів, вони затримують воду і відкладення жиру на животі", - зазначено в науковому матеріалі.

Більш того, в картопляних чіпсах з магазину було виявлено високий вміст натрію. При їх частому вживанні ця речовина підвищує артеріальний тиск, а це може спровокувати інсульт або серцеві напади.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" вже повідомляв, що чіпси входять в список продуктів, які не варто вживати, якщо ви плануєте довше пожити.