Головна Новини Здоров'я дієта і харчування "Їжте шоколад і будьте здорові": вчені назвали 10 корисних властивостей улюбленої ласощі
commentss НОВИНИ Всі новини

"Їжте шоколад і будьте здорові": вчені назвали 10 корисних властивостей улюбленої ласощі

Вчені провели дослідження, які показали, що шоколад надзвичайно корисний

8 квітня 2020, 04:11 comments4926
Поділіться публікацією:
"Їжте шоколад і будьте здорові": вчені назвали 10 корисних властивостей улюбленої ласощі

Незважаючи на те, що велика кількість шоколаду в раціоні — це, безсумнівно, шкідлива звичка, але зате якщо стримати свою пристрасть до омріяних плиток, організм буде вдячний. Однак важливо пам'ятати, що мова йде не про молочний з горіхами або тим більше білу імітацю  шоколаду, а про чорний і гіркий шоколад.

Отже, вчені вивели 10 властивостей чорного шоколаду, в якому не менше 70% складу какао-бобів.

1. Темный шоколад допомагає відновити гнучкість артерій, одночасно не допускаючи прилипання лейкоцитів до стінок кровоносних судин. Саме останнє – перша причина засмічення артерій.

2. Потребление шоколаду знижує ризик інсульту – в середньому на цілих 17%.

3. Темний шоколад повний корисних мінералів, таких як калій, цинк і селен. Приміром, 100 г темного шоколаду забезпечує 67% добової норми заліза.

4. Доведено, що какао, яке міститься в шоколаді, знижує рівень "поганого" холестерину (LDL), одночасно підвищуючи рівень "хорошого", а також зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

5. Флавоноли, що містяться в темному шоколаді, можуть захистити шкіру від шкідливого впливу сонячних променів. Якщо в сонячний день під рукою не виявиться сонцезахисного крему – шоколад не погана йому альтернатива. На короткий час, звичайно ж.

6. Шоколад може допомогти вам скинути вагу. Невролог Уїлл Клауэр стверджує, що маленький шматочок розтопленого мовою шоколаду за 20 хвилин до їжі викликає виникнення гормонів в мозку, які відповідають за відчуття ситості. Таким чином, він автоматично скорочує кількість їжі, яку ви збираєтеся вжити.

7. Фінське дослідження показало, що шоколад знижує рівень стресу у майбутніх матерів, і що немовлята таких матерів посміхнувся частіше, ніж потомство батьків, які не вживають шоколад.

8. Какао-шоколад показаний для застосування, коли необхідно поліпшити чутливість до інсуліну. Таким чином темний шоколад — в помірних кількостях — може відстрочити або навіть запобігти розвитку діабету.

9. Шоколад містить фенілетиламін (PEA) — те ж саме хімічна речовина, що виробляється вашим мозком, коли ви закохуєтеся. Саме PEA посилає сигнал організму про необхідність вироблення ендорфіну.

10. Флаванолы запобігають втраті пам'яті у літніх людей, а також володіють протизапальними властивостями, які можуть бути дуже корисні при лікуванні травм головного мозку – приміром, струси мозку.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому лікарі рекомендують жінкам частіше включати в раціон авокадо.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!