Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
У натуральному йогурті міститься багато вітамінів і корисних речовин, які потрібні організму для правильної роботи. Кисломолочні продукти необхідно включати в раціон постійно, адже вони володіють рядом корисних властивостей. Але як визначити якісний продукт?
Чистий йогурт
Купуйте йогурт без наповнювачів, фруктових сиропів і помадок. Так, вони дуже смачні, але, на жаль, містять у своєму складі багато цукру. Через це втрачається користь і навіть виникає шкода для здоров'я. Краще візьміть натуральний йогурт і додайте в нього заморожені фрукти з ягодами.
Відсоток жирності
Половина йогуртів робиться з молока, з вмістом жиру 1,5-6%, а є і знежирені. Маркетологи зазначають про це на упаковці словом "light". Однак пам'ятайте: йогурт з нульовою жирністю позбавлений цінних розчинних у жирах вітамінів, таких як А, D, E, K. Кальцій засвоюється значно гірше. Краще купувати продукт з низькою жирністю (1,5 — 2,5%), ніж знежирені.
Термін зберігання
Саме термін зберігання говорить про натуральність продукту. Чим він менше, тим натуральнішим є продукт. Вибирайте йогурт з тривалістю життя 14-30 днів. Все, що більше — суцільна хімія.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому на сніданок шкідливо вживати тільки один йогурт.
Новини партнерів
Новини