Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Американські вчені провели дослідження, результати якого показали, що регулярне вживання чорносливу захищає від розвитку остеопорозу.
Відомо, що сушені сливи містять у своєму складі безліч вітамінів і корисних речовин, які зміцнюють імунітет, захищаючи тим самим організм від появи різних захворювань.
Так, фахівці провели експеримент, участь в якому взяли жінки. Їх розділили на дві групи. Перша група протягом кількох місяців щодня вживала чорнослив, а друга — сушені яблука. Результати дослідження показали, що у жінок з першої групи ризик розвитку остеопорозу був значно нижче, тому що у них спостерігалася висока міцність кісток.
Справа в тому, що чорнослив багатий на кальцій, магній, фосфор, цинк, залізо, які покращують щільність кісток, захищаючи їх від ламкості.
До речі, остеопороз — це захворювання, яке руйнує структуру кісток. Особливо схильні його ризику жінки у віці від 50 років.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що чорнослив знижує ризик раку прямої і товстої кишки.
Новини партнерів
Новини