Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики пояснили, кому не можна їсти багато огірків
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики пояснили, кому не можна їсти багато огірків

Огірок є джерелом цінних лужних солей

9 травня 2020, 03:25 comments2858
Поділіться публікацією:
Медики пояснили, кому не можна їсти багато огірків

Настання літа радує нас достатком смачних овочів. Огірки в раціоні харчування займають почесну роль, адже вони володіють багатьма корисними властивостями. Але, як і будь-який інший продукт, цей хрусткий овоч має свої протипоказання. Медики розповіли, кому не варто занадто захоплюватися огірками.

Відомо, що цей зелений овоч на 96% складається з води, але не можна його недооцінювати, адже решта відсотків далеко недаремні. Огірки багаті на вітаміни A, C і B (B1, B3 і B6), а також фолієву кислоту і деякі мінерали: цинк, залізо, калій, фосфор, кальцій, натрій і магній.

При регулярному вживанні огірків поліпшується робота серцево-судинної і травної систем. Також ці овочі ефективно виводять зайву рідину з організму, очищаючи його від токсинів і шлаків. Огірок є джерелом цінних лужних солей, які уповільнюють процес старіння і перешкоджають утворенню каменів у нирках.

Але є у цього прекрасного продукту і ряд протипоказань. Медики не рекомендують в літній сезон захоплюватися цими овочами людям, які страждають гострим і хронічним нефритом (захворювання нирок), загостренням ниркової недостатності, виразкою шлунка, а також пацієнтам з підвищеною кислотністю шлунку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим для організму корисна огіркова вода.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!