Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Сезон полуниці: дієтологи розповіли, як схуднути на дієті з улюблених ягід
commentss НОВИНИ Всі новини

Сезон полуниці: дієтологи розповіли, як схуднути на дієті з улюблених ягід

Експерти-дієтологи назвали саму ефективну дієту, де основним інгредієнтом виступає полуниця

10 травня 2020, 22:37 comments2270
Поділіться публікацією:
Сезон полуниці: дієтологи розповіли, як схуднути на дієті з улюблених ягід

Перед самим розпалом сезону, коли на прилавках ринків та супермаркетів з'являється солодка і ароматна полуниця, дієтологи, користуючись нагодою, розповідають про режим харчування, який допоможе ефективно і без шкоди для здоров'я підготуватися до літа.

Згідно з дослідженням, за 4-8 днів можна втратити від 2 до 4 кг.

Під час полуничної дієти упор робиться на полуницю (в день потрібно з'їдати не менше 650 г цієї ягоди). Втім, ця дієта не відноситься до монодієти, які передбачають вживання одного продукту. Ця система живлення збалансована за всіма основними показниками. У ній є і білки (кефір, молоко, сир, курятина, індичка, риба) і вуглеводи (ягоди, фрукти, цільнозерновий хліб, вівсяні пластівці, картопля).

Що ж стосується борошняних виробів і цукру, то вони на час цієї дієти повністю виключаються з харчування. Те ж саме стосується і жирів тваринного походження (табу на вершки, вершкове масло, сало, м'ясо жирних сортів і ковбасу).

При цьому лікарі звертають увагу і на можливі побічні результати дієти у зв'язку з тим, що полуниця — сильний алерген. Якщо ваш організм схильний до алергій, слід перших два дні уважно прислухатися до свого самопочуття. При появі висипу, свербежа, відчуття тяжкості в шлунку, нудоти і розладів стільця, негайно припиніть дієту. Протипоказана полуниця і при гастритах з підвищеною кислотністю (дрібні кісточки дратівливо діють на запалені стінки слизової шлунково-кишкового тракту). З особливою обережністю слід вживати полуницю і людям з сечокам'яною хворобою, оскільки ця ягода володіє сильним сечогінним ефектом і може спровокувати загострення (перед початком полуничної дієти варто пройти УЗД нирок і порадитися з лікарем).

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що брюссельська капуста має вітамінами, які необхідні нашому організму щодня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!