Якими цілющими властивостями володіє кісточка авокадо

Близько 70 % антиоксидантів авокадо містяться саме в кісточці

Авокадо необхідно регулярно додавати в свій раціон, адже воно містить велику кількість вітамінів, корисних речовин і мікроелементів, які допомагають організму правильно функціонувати. Цей фрукт є профілактикою від багатьох захворювань. Але користь приносить не тільки м'якоть, але і кісточка. Чому її не варто викидати?

Володіє протипухлинними властивостями

Вчені провели дослідження і з'ясували, що в кісточках авокадо міститься близько 70% антиоксидантів, які здатні перешкоджати протіканню небезпечних для організму ланцюгових реакцій. Ці речовини захищають клітини від руйнування, відновлюють їх структуру. Антиоксиданти гальмують процес старіння, а також запобігають появі онкологічних захворювань.

Є природним антибіотиком

Бразильські вчені після серії експериментів "в пробірці" встановили, що екстракт кісточок авокадо вбиває деякі грибкові інфекції (наприклад, Candida) і збудників небезпечного тропічного захворювання під назвою жовта лихоманка.

Корисна для травлення

Кісточка авокадо також позитивно впливає на роботу травної системи. Її використовують для лікування розладу шлунка.

Знижує рівень холестерину

В кісточці цього смачного фрукта міститься велика кількість клітковини, яка знижує тиск і виводить з організму "шкідливий" холестерин. А потужні антиоксиданти, які входять до складу авокадо, підтримують роботу серцево-судинної системи, запобігаючи розвитку багатьох захворювань.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому жінкам корисно вживати авокадо.