Рубрики
МЕНЮ
Виталий Войчук
Авокадо необхідно регулярно додавати в свій раціон, адже воно містить велику кількість вітамінів, корисних речовин і мікроелементів, які допомагають організму правильно функціонувати. Цей фрукт є профілактикою від багатьох захворювань. Але користь приносить не тільки м'якоть, але і кісточка. Чому її не варто викидати?
Володіє протипухлинними властивостями
Вчені провели дослідження і з'ясували, що в кісточках авокадо міститься близько 70% антиоксидантів, які здатні перешкоджати протіканню небезпечних для організму ланцюгових реакцій. Ці речовини захищають клітини від руйнування, відновлюють їх структуру. Антиоксиданти гальмують процес старіння, а також запобігають появі онкологічних захворювань.
Є природним антибіотиком
Бразильські вчені після серії експериментів "в пробірці" встановили, що екстракт кісточок авокадо вбиває деякі грибкові інфекції (наприклад, Candida) і збудників небезпечного тропічного захворювання під назвою жовта лихоманка.
Корисна для травлення
Кісточка авокадо також позитивно впливає на роботу травної системи. Її використовують для лікування розладу шлунка.
Знижує рівень холестерину
В кісточці цього смачного фрукта міститься велика кількість клітковини, яка знижує тиск і виводить з організму "шкідливий" холестерин. А потужні антиоксиданти, які входять до складу авокадо, підтримують роботу серцево-судинної системи, запобігаючи розвитку багатьох захворювань.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому жінкам корисно вживати авокадо.
Новини партнерів
Новини