Головна Новини Здоров'я народна медицина "Робити трансплантацію можна тільки на словах", - в столиці розповіли про лікарні районних рівнів
commentss НОВИНИ Всі новини

"Робити трансплантацію можна тільки на словах", - в столиці розповіли про лікарні районних рівнів

Більшість клінік просто не має необхідного обладнання на заявлені операції

15 серпня 2019, 19:49 comments2517
Поділіться публікацією:
"Робити трансплантацію можна тільки на словах", - в столиці розповіли про лікарні районних рівнів

Лікарі та клініки, в тому числі районні багатопрофільні, на місцях не готові до впровадження системи трупної трансплантації, вважає голова громадської організації "Національний рух" За трансплантації "Юрій Андрєєв, передає Інтрефакс-Україна.

"У багатьох лікарнях, які могли б вилучати органи для трансплантації, відсутнє обладнання для констатації смерті мозку, відсутня координація клінік, які можуть здійснювати пересадку органів. МОЗ недавно провів навчання 40 транспланто-координаторів, але вони не можуть працювати, оскільки не створена система" , — сказав він на прес-конференції в Києві, яка пройшла сьогодні.

За словами Андрєєва, в значній частині з 200 клінік, в яких згідно з постановою Кабміну мають право вилучати органи для проведення трансплантації, відсутнє обладнання для констатації смерті мозку.

"У деяких клініках навіть головні лікарі думають, що констатацію смерті мозку потрібно проводити в морзі і робити це повинні патологоанатоми. Але навіть там, де таке обладнання є, вилучення органів не проводиться, лікарі не виконують забору органів, в тому числі і тому, що немає комунікації цих лікарень з тими клініками, які мають право проводити операції з трансплантації ", — сказав він.

Андрєєв вважає, що для запуску трупної трансплантації органів в Україні необхідно розробити держпрограму, в рамках якої закупити за кошти держбюджету обладнання для констатації смерті мозку, а також інше необхідне обладнання.

"Потрібно провести централізовану закупівлю, нехай навіть через ті ж міжнародні організації, щоб клініки для запуску програми трансплантації мали обладнання для констатації смерті мозку, а не закуповували самостійно звичайні медичні меблі", — позначив він.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про унікальний досягненні в світі анатомічної науки — вчені створили аналог людської печінки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!