Головна Новини Здоров'я народна медицина ТОП-7 кращих переваг алое вера для здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-7 кращих переваг алое вера для здоров'я

Рослина містить більше 200 активних компонентів

7 жовтня 2019, 13:55 comments5965
Поділіться публікацією:
ТОП-7 кращих переваг алое вера для здоров'я

Алое вера – одна з найдивовижніших рослин: і в медицині, і в косметології її використовують не перше сторіччя. Листя алое вера на 99% складаються з води, містять вітаміни, мінерали, амінокислоти, білкові молекули та інші речовини, які сприятливо впливають на здоров'я.

Серед головних переваг алое вера виділяють:

Покращує травлення

Сік алое вера прискорює обмін речовин в організмі, а також регулює кислотність шлункового соку. Завдяки цьому його можна використовувати для полегшення симптомів гастриту, виразки або запалення травної системи. Сік алое вера зводить до мінімуму кількість шкідливих бактерій, присутніх в кишечнику, підтримуючи при цьому "хороші" бактерії.

Підвищує імунітет

Сік алое вера містить у собі безліч цінних амінокислот, вітамінів, мінералів та антиоксидантів, які зміцнюють захисні сили організму і підвищують його опір вірусам та інфекціям. Алое вера також використовується в боротьбі з лихоманкою, вона активує всі основні антитіла в організмі і, таким чином, запобігає утворенню патогенних мікроорганізмів.

Сприяє здоров'ю серця

Існує кілька способів поліпшення здоров'я серця з допомогою алое вера. По-перше, поліфеноли, що знаходяться в рослині, знижують ризик серцевих захворювань. По-друге, регулярне споживання соку алое вера зменшує рівень холестерину, знижує високий кров'яний тиск і покращує кровообіг.

Нормалізує вагу

Оскільки сік алое вера покращує роботу травлення і запускає механізми детоксикації, він допомагає підтримувати здорову вагу. Коли ваші органи функціонують в оптимальному режимі, тіло легше звільняється від шлаків, а рівень енергії збільшується — це дає серйозний імпульс метаболізму.

Покращує функціонування печінки

Сік алое очищає печінку і нирки завдяки вмісту полісахаридів, які приєднуються до токсинів (наприклад, важких металів, солей) і виводяться через товсту кишку.

Володіє протираковими властивостями

Алое, або, точніше, його листя містить активні речовини: алоїн, барбалоїн, алоэмодин, з яких виробляються препарати з бактерицидною та зміцнюючою дією. Вони застосовуються при боротьбі з онкологічними захворюваннями, такими, як лейкемія.

Очищає шкіру

Сік алое чудово діє на шкіру і усуває будь-яке запалення. Антиоксиданти, що знаходяться в рослині, успішно борються з вільними радикалами, які відіграють важливу роль у процесі старіння. Також в алое вера містяться природні гормони, які сприяють росту нових клітин і виробленню колагену.

Алое володіє багатьма цілющими властивостями, але його все одно слід використовувати з обережністю і здоровим глуздом. Існують такі протипоказання до його застосування:

- індивідуальна непереносимість;

- вагітність і період годування груддю;

- геморой і цистит, а також порушення роботи печінки і жовчного міхура.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що сік алое лікує гастрит і бронхіальну астму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!