Головна Новини Здоров'я народна медицина Учені назвали 5 продуктів, які покращують зір
commentss НОВИНИ Всі новини

Учені назвали 5 продуктів, які покращують зір

При вживанні правильної та корисної їжі, можна уникнути істотних проблем із зором

10 жовтня 2019, 18:04 comments3090
Поділіться публікацією:
Учені назвали 5 продуктів, які покращують зір

Всесвітній день зору, як правило, відзначається у другий четвер жовтня, в 2019 році – це 10 жовтня. Свято було засноване за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я на тлі збільшення людей по всьому світу, що мають проблеми із зором.

Початок нового тисячоліття характерний появою комп'ютерів, мобільних телефонів і погіршенням екології. Ці три чинники, за даними Міжнародного агентства з профілактики сліпоти, найбільш згубно впливають на очі. Зараз, згідно зі статистичними даними, близько 253 мільйонів людей мають проблеми із зором, з яких 19 мільйонів – діти.

Вчені і лікарі, спираючись на багаторічну практику і результати багатьох досліджень, для збереження природної зіркості радять включати в свій раціон харчування продукти, що поліпшують зір.

Горіхи

Горіхи, будь то мигдаль або арахіс дуже корисні для нормального функціонування макули – мініатюрної ділянки на сітківці. Вона відповідає за надходження зорової інформації в мозок.

Також горіхи містять у собі вітаміни Е і В2. Вітамін Е має властивість руйнувати так звані "вільні радикали", які руйнують тканини очей.

Вітамін В2 позитивно впливає на гостроту зору і покращує сприйняння кольорів.

Риба

Риба теж сприятливо впливає на зір. Зазначається, що до прийому в їжу рекомендується тільки жирна риба – оселедець, скумбрія або лосось, їх також можна замінити риб'ячим жиром.

В жирних сортах риби містяться корисні кислоти – омега-3 і омега-6. Вони відіграють ключову роль у захисті сітківки ока і утворенні слізної рідини.

Вчені, для підтримки здоров'я очей рекомендують приймати хоча б одну порцію рибної страви на тиждень. Дефіцит жирних кислот в організмі може стати причиною погіршення зору.

Чорниця

Чорниця є найпоширенішим засобом для збереження і зміцнення гостроти зору. Антоціани, що входять до її складу, часто зустрічаються в очних краплях і таблетках. Вони зміцнюють стінки капілярів очей і захищають сітківку від вікової дистрофії.

До складу лісової ягоди також входять флавоноїди і таніни, яким характерна протизапальна властивість і поліпшення кровообігу.

Обов'язкове вживання чорниці рекомендують людям (півсклянки плодів на добу), чия робота пов'язана з тривалою співпрацею з комп'ютером. Лісова ягода швидко знімає напругу з очей і запобігає захворюванням, що виникають через велике зорове навантаження.

Сир

Сир дуже багатий на вітамін В12, який забезпечує належне кровопостачання до очей. Він також включає в себе кальцій і калій, які зміцнюють склеру очей та їх м'язи.

Зазначені елементи організм витратить дуже швидко, тому сир лікарі рекомендують включити в щоденний раціон харчування (близько 100-150 грам). Також учені зазначають, що для отримання максимально сприятливого ефекту, сир краще всього купувати домашнього виробництва (ред. – під замовлення у фермерів або на ринку).

Чорний шоколад

Чорний шоколад є доказом того, що навіть смаколики можуть бути корисними. Він включає в себе флавоноїдні з'єднання – вони здатні зміцнити стінки судин, посприяти оновленню клітин сітківки ока.

Вчені говорять, що, якщо з'їдати до 30 грам чорного шоколаду в день, можна запобігти короткозорості, а літнім людям – повної втрати зору.

Варто зазначити, що шоколад повинен бути тільки чорним, без різноманітних домішок і добавок, в іншому випадку – потрібного ефекту людина не отримає.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які вітаміни необхідні для захисту зору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!